Springen voor Jezus

Bijna alle stoelen in de gemeente GPDI Tomohon zijn leeg. De blauwe stoelen staan schots en scheef in de zaal. De bezoekers die er tijdens de preek van Gilbert nog op zaten, staan nu vooraan te springen en te dansen bij het podium.

Gilbert wilde graag bidden voor de leiders van het Compassion project en vroeg daarom ook alle tieners en kinderen uit het programma om naar voren te komen en achter de leiders te gaan staan. Een bijzonder en krachtig moment. De avond ervoor bad Gilbert met de voorgangers uit de gemeente speciaal voor de kinderen uit het Compassion project. Veel kinderen zijn toen al aangeraakt door de Heilige Geest.

Mighty To Save
Op de laatste avond gaat iedereen helemaal los. Zowel jongeren als volwassen laten zich gaan. Voor Jezus. Tijdens de reggaeversie van Mighty To Save pakt iedereen een tissue om van links naar rechts mee te zwaaien.

Een klein jongetje springt zo hoog als hij kan, soms gaat hij even zitten om uit te rusten. Met zijn tissue haalt hij wat zweetdruppels van zijn voorhoofd. Dan staat hij weer op om verder te springen. Hij probeert net zo hoog te springen als de grotere jongens om hem heen. Hij houdt iedereen goed in de gaten, pakt dan nog een tissue en gooit beide handen de lucht in. Zo zijn er nog veel meer kinderen die zichtbaar genieten. Uiteindelijk staat iedereen met het team op het podium te springen voor Jezus.

Geloven in wonderen
Eerder op de avond vertelde Gilbert dat Jezus kracht geeft om op het water te wandelen. Hij bad voor verschillende mensen voor genezing. Eén vrouw die verlamd was aan haar linkerzijde liep naar voren. Toen Gilbert voor haar had gebeden kon ze haar voet weer optillen. Dat is de kracht van het kruis. Jezus was gebroken voor ons, zodat wij weer heel kunnen worden in Zijn aanwezigheid.

De tieners van het Compassion project hebben de hele de dienst weer geweldig verzorgd. Van aanbidding tot gebed. “These guys can rock”, zei Gilbert. “Ik ben trots om een ambassadeur van Compassion te zijn. Ik geloof dat het beste voor deze jongeren nog voor hen ligt.”